Dubbel Smäll i första semifinalen

DUBBEL SMÄLL

Det blev tyvärr en förlust i den första semifinalen vi någonsin spelar.

Borås AIK gick vinnande ur striden med 3 - 5.

Matchen startar med högsta fart direkt. Borås är ett lag som låter bollen göra jobbet och driver fart i spelet med att låta bollen gå mellan spelarna med få tillslag.

1 - 0  kommer i 5: minuten genom Lavdim Azemi. Upprinnelsen en är en snabbt slagen frispark som målisen tippar ut till hörna.

Borås är effektiva och i minut 7 och 5 så gör dom 2 snabba mål. Första av och andra av Jahid Jawid och Dino Cavalic.

Minuten senare kör Skoftebyn en  farlig frisparksvariant som Lavdim är så när på att slå in.

I 11:e min så uppstår en situation som jag tycker händer allt för ofta detta år.  En varning som mina ögon är helt horribelt.

Sköfta har en fast situation och en spelare i Borås håller i bollen så inte Nima Kadivar får tag i bollen.

När Nima får bollen så reagerar han genom att kasta bollen i marken. Varpå domaren visar det gula. Totalt noll känsla i den situationen och dessa situationer när de varnar spelare för skitsaker är tyvärr allt för vanliga denna säsong.

1 - 3  kommer av Mehmed Dresevic i Borås efter ett att brutit en passning rätt över banan i 14:e minuten.

Det dröjer inte lång tid innan även det fjärde målet sitter bakom Viktor Jansson då Mattin Atai Najafi för en vändning som lutar alla. En riktigt snygg balja 16:e minuten.

Sköfta hinner reducera till 2 - 4 när 2 minuter återstår av första genom en raket av Lavdim Azemi.

I andra har Borgenscharmörer allt att vinna och

Krister stormar fram och får en macka med smör på av Flamur Tahiri så snyggt. 3 - 4 när 10 minuter återstår.

13 är ett oturstal och i just den minuten händer det som sätter sig på hornhinnan. Viktor Jansson går ut för att bryta bollen och krockar med en spelare i Borås. Båda spelarna blir liggande på planen.

Men den som har mest ont är vår hjälte i målet Viktor Jansson som tyvärr får utgå och nu är det bara att hoppas att han repar sig bra.

3 - 5 sätter Martin Atai Najafi i öppet mål när domaren har pipan i munnen för att blåsa av matchen.

Borås AIK är nog det lag som imponerat mest på mig i år. Det går snabbt när dom ställer om och det kan man se på  de två första målen. I det offensiva spelet så driver de upp tempot genom det klassiska "att låta bollen göra jobbet". Utöver det så har de individuellt skickliga spelare som kan göra det oväntade.

I försvarsspelet så tar dom alltid jobbet och går in 100% i varje situation.

Men även om de kör fulla spjäll så är det ett lag som spelar ärligt ä, vilket är kul.

Vi skapar målchanser men ska in på mållinjen varje gång. Kanske skulle det skjutits lite mer för att sätta Camil Altun i målet på lite prov

Dels så måste Sköfta göra mål på de chanser får och ta mer skott utifrån.

I första halvlek är vi tills stora delar inte med och vi skapar målchanser under hela matchen. Men målprocenten är för låg för att hota denna kväll.

Det var en tung kväll på flera sätt och tankarna går till Viktor Jansson

Rankas från, 1 till 5.

Underhållning:

Stundtals riktigt fint spel och det blev bra spännande på slutet.

Publiken:

Nästan 800 och det är väl ändå ok. Säkert många som var hesa dagen efter. Även Borås hade en hängiven skara supportrar.

Musiken:

Bra tryck i låtarna. Dock lite konstig ljudbild denna kväll. Lät lite dovt.

Körven:

Ingen körv denna gång.

Utmärkande spelare i Charmörerna.

- 1. Lavdim Azemi. Har hittat formen i slutspelet. Två mål i matchen och var på vippen att göra några till.

- 2. Haidar Bejan. Många luriga passningar. Hittar vinklar i spelet som ingen annan ser.

- 3. Viktor Jansson. Har utvecklat sitt spel utanför straffområdet och det märktes denna match. Är ute och avvärjer flera situationer med huvudet.